Skip to content

TJENESTER

Kommersialisering av teknologi, produkt eller tjeneste

Vi hjelper deg med vellykket lansering

How to commercialize your idea? Technology transfer

Hva er de vanlige utfordringer?

Å bringe teknologi, et produkt, eller en tjeneste til markedet innebærer ulike utfordringer:

 

  1. Å utvikle en effektiv markedsstrategi er ofte utfordrende. Det innebærer flere viktige oppgaver, som å identifisere potensielle partnere, definere målkundesegmenter, forstå verdikjeden og formulere en robust utviklingsstrategi i bedriften.
  2. Å sikre tilstrekkelig finansiering er ofte et kritisk spørsmål i kommersialiseringsreisen. Finansiering av innovasjonen din kan inkluderer et bredt spekter av finansieringsalternativer. Dette inkluderer nasjonale og internasjonale offentlige finansieringsprogrammer, private investeringer, tilskudd og partnerskap.
  3. Å beskytte din immaterielle eiendom er avgjørende for å opprettholde et konkurransefortrinn. Det kan imidlertid være komplisert å bestemme den mest passende tilnærmingen for å beskytte teknologien din. Noen teknologier kan patenteres eller beskyttes gjennom opphavsrett eller varemerker, mens andre kan kreve alternative strategier på grunn av deres natur eller markedsdynamikk.

Hva er fordelene?

Vi er her for å hjelpe deg med å bringe ideene dine ut på markedet. Enten du er en stor organisasjon, en forsknings- eller utdanningsinstitusjon, en SMB eller til og med en nystartet bedrift, brenner vi for å hjelpe deg med å levere teknologi, produkter eller tjenester til markedet.

Å lansere teknologi, produkter eller tjenester ved hjelp av tjenestene våre gir flere fordeler:

 

  1. Optimalisert inntektsgenerering: Tjenesten vår fokuserer på å maksimere inntektspotensialet. Gjennom utforskning av markedsmuligheter og utvikling av forretningsmodeller hjelper vi deg å tjene penger på innovasjonen din på en effektiv måte og utnytte markedets etterspørsel. Dette resulterer i økt salg, inntektsvekst og økt lønnsomhet.
  2. Reduserte risikoer: Ved å jobbe tett med ekspertene våre kan du redusere risikoen knyttet til kommersialisering. Vi hjelper deg med å gjennomføre omfattende markedsundersøkelser, analysere konkurrentlandskap og identifisere potensielle veisperringer tidlig.
  3. Akselerert markedsinngang: Med vår ekspertise og veiledning kan du fremskynde prosessen med markedsinntreden. Ved å utnytte vår kunnskap om kommersialiseringsstrategier og markedsdynamikk, kan du navigere i kompleksiteten mer effektiv, redusere time-to-market og få et konkurransefortrinn i forhold til konkurrenter.
  4. Målrettet posisjonering og differensiering: Vi hjelper deg med å utvikle en skreddersydd markedsstrategi som sikrer at din teknologi, produkt eller tjeneste er posisjonert strategisk og effektivt differensiert fra eksisterende tilbud. Ved å identifisere målkundesegmentene dine og forstå deres behov, kan du etablere en sterk markedstilstedeværelse.
  5. Tilgang til spesialisert ekspertise: Teamet vårt består av fagfolk med ulike ferdigheter, inkludert teknologioverføring, juridisk kompetanse og forretningsutviklingsekspertise. Gjennom vårt brede nettverk av eksterne fagfolk kan vi utvide teamet vårt med spesialiserte eksperter etter behov.
How to commercialize your product, idea, service?

Vi følger en fire-trinns prosess

1

Definere innovasjonen

 

Vi fokuserer på å tydelig definere innovasjonen, problemet den løser, og sikre at eierskapet til ideen er godt etablert for å forhindre fremtidige misforståelser.

2

Definere strategi og forretningsmodell

 

Vi samarbeider med deg for å definere forretningsmodellen, vurderer lisensieringsalternativer, oppstartspotensial og strategiske partnerskap for å finne den beste tilnærmingen.

3

Definere markedet

 

 

Sammen definerer vi målkundesegmentene, bestemmer teknologiens beredskap for skalering, analyserer verdikjeden og etablerer en forretningsutviklings-strategi.

4

Finansierings-strategi 

 

Vi bistår med å utvikle en finansieringsstrategi, identifisere tilgjengelige tilskudd, utforske partnerskap og navigere i regulatoriske og offentlige politiske hensyn.

Trenger du hjelp med vellykket lansering?

Kontakt oss for å planlegge vårt første møte!

< Innovasjonstrakt

Se alle tjenester

Finansieringsstrategi >

vinco-innovation-consulting 1

We help you shape a resilient organization

to drive sustainable growth.

Contact Information

Bryggen 3-5,
5003 Bergen, Norway

+47 98411334
vinco@vinco.no